Ученици, включени в обменната образователна отпътуваха от София за САЩ. Гимназистите

...
Ученици, включени в обменната образователна отпътуваха от София за САЩ. Гимназистите
Коментари Харесай

Български гимназисти обменят опит по образователна програма в САЩ

Ученици, включени в обменната образователна отпътуваха от София за Съединени американски щати. Гимназистите ще прекарат в страната една образователна година, като живеят в приемно семейство и се образоват благодарение на стипендиите, финансирани от Държавния департамент. Това написа в страницата си във Facebook посолството на Съединени американски щати в София.

Програмата Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) е основана от Конгреса през октомври 2002 година в отговор на събитията от 11 септември 2001 година Тя се финансира от Държавния департамент на Америка и се спонсорира от Бюрото по просветителни и културни въпроси (ECA) за даване на стипендии за гимназисти, които да прекарат до една академична година в Съединени американски щати или за студенти от YES Abroad.

„ Желаем им безвредно пътешестване, триумф и доста занимателни моменти. Очакваме с неспокойствие да ни опишат за своите културни и просветителни усещания и опит “, допълват от посолството на Съединени американски щати у нас.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР